Hangi aşamada birleştirmeyi öğrenmek istiyorsunuz?SGK hizmet birleştirmeyi zorunlu tutuyor mu? Bilgisi veya tecrübesi olanlardan net cevap bekliyorum.
Vakit gelmeden öncesi yaptırmak çok önemli bence. Ben 2021 yılında SGK hizmet birleştirme yapmıştım ve emekliliğime 4 yıl vardı o zaman. Evet benim 2.615 gün SSK m HİTAP hizmet dökümüne işlendi. Ona göre yani hizmet toplamına göre ne zaman emekli olunacağı belli oluyor.Açıkçası ben de bunu çok araştırmıştım çünkü hizmet birleştirmesi yapmadan emeklilik dilekçesi verilir mi sistem kabul eder mi diye merak ettim. SGK’ya gittiğimde net söylediler: "Hizmet birleştirmesi yapılmadan emeklilik işlemleri başlatılamaz." dediler. Yani emekli olmak istiyorsan tüm geçmiş hizmetlerin tek çatı altında toplanmış olmalı. Özellikle SSK’dan memurluğa geçenler için bu çok önemli. Yoksa sistem emeklilik şartlarını yanlış hesaplıyor. Bence birleştirmeyi önceden yaptırmakta fayda var, son dakikaya bırakınca hem gecikiyor hem de ekstra evrak çıkıyor.
Kamu personeli ve adaylarının buluşma noktası! Türkiye'nin Kamu Personeli Forumu, Memurlar, İşçiler, KPSS, EKPSS ve daha fazlası...
Bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı, kamunun dijital güç merkezi!
Kamulu, 5651 sayılı Kanun kapsamında hizmet vermektedir ve kullanıcı içeriklerinden sorumlu değildir.
Hukuka aykırı içerikleri bildirmek için lütfen bizimle iletişime geçin.