Atama Kpss puanımı ikinci kez kullanabilir miyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Haşerya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 46
Atama
Merhaba arkadaşlar,

Sağlık Bakanlığından sözleşmeli hemşire olarak atanan bir kişi, Haziran ya da Temmuzda yapılacak KPSS B grubu tercihlerinde tekrar tercih yapabilir mi?

Merhaba @Haşerya 🤗

Eğer Sağlık Bakanlığı’na ÖSYM üzerinden merkezi yerleştirme ile atandıysan, aynı KPSS puanıyla tekrar tercih yapman mümkün değil. Çünkü KPSS’de merkezi atamayla bir kadroya yerleştiysen, o puanı tekrar merkezi atamalarda kullanamazsın.

Eğer ataman Sağlık Bakanlığı'nın kendi yaptığı (kurumsal) sözleşmeli personel alımı ile olduysa, yani ÖSYM merkezi yerleştirmesiyle değil de doğrudan Sağlık Bakanlığı'nın ilanına başvurarak atandıysan, o zaman KPSS puanını kullanarak merkezi atamalarda tekrar tercih yapabilirsin.

Ama şunuda gözardı etmemek gerekir Haşerya, Eğer sözleşmeni tek taraflı feshedersen, genellikle bir yıl boyunca yeniden sözleşmeli pozisyonlarda çalışman mümkün olmuyor. Bu da seni bir süre sistem dışında bırakabiliyor. Kâr-zarar dengesini iyi gözetmek gerekir haliyle.
En hayırlı kararı dilerim😊 Sevgiler🌸

Öğretmenlikten istifa ettimde 1 yıl beklemiştim. Tabi alımlarınn açılması zaten 1 yılı aşkın sürede olmuştu. Bu yüzden beklemiştim demek doğru da değil aslında :göz devirmek:

Eğer bir ÖSYM merkezi atamasında yerleştiyseniz, aynı KPSS puanını bir daha kullanamazsınız. Fakat bakanlık bazında yapılan alımlarda (örneğin sadece Sağlık Bakanlığına yapılan atama gibi) yerleştiyseniz, aynı puanı başka merkezi atamalarda tekrar kullanabilirsiniz.

Peki bunu nasıl anlayabilirsiniz?
ÖSYM’nin tercih sayfanıza giriş yaparak “Tercihlerim” sekmesinden kontrol edebilirsiniz. Eğer tercih bilgilerinizin yanında “Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına yapılan atama” gibi bir ifade yer alıyorsa, bu bakanlık bazlı atama olduğunu gösterir. Bu durumda KPSS puanınızı başka merkezi alımlarda tekrar kullanma hakkınız olur.

İstifa Durumu ve Bekleme Süresi
Bakanlık bazlı bir atamayla yerleşmişseniz ve görevden istifa etmeyi düşünüyorsanız, tekrar atanabilmek için 1 yıl bekleme süresi olduğunu unutmayın. Önümüzdeki merkezi atamanın Temmuz 2025, bir sonraki ise Ocak 2026 döneminde yapılması bekleniyor. Eğer Temmuz 2026’daki merkezi atamalara yetişmek istiyorsanız, istifa dilekçenizi Temmuz 2025’ten önce vermiş olmanız gerekir.

Yükleniyor...

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
839
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri