Memurluk Hizmet Sınıfları Nedir? Kısaca Bilgi

Tüm kamu personeli, farklı alanlardaki görev ve sorumluluklara göre çeşitli hizmet sınıflarına ayrılmıştır. Bu sınıflandırma her hizmet sınıfının niteliğine uygun şekilde düzenlenmiş olup devlet memurlarının görev tanımlarını ve çalışma esaslarını belirlemeye yardımcı olur. İşte başlıca hizmet sınıfları:
  • Genel İdare Hizmetleri Sınıfı (GİH): Kamu kurumlarının idari işlerini yürüten memurlar bu sınıfta yer alır. Yazı işleri, muhasebe, personel yönetimi gibi genel görevleri kapsar.
    Genel İdari Hizmetler Sınıfı (GİH) nedir?

Genel İdari Hizmetler Sınıfı (GİH) nedir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre memurlar hizmet sınıflarına ayrılmıştır ve GİH, en geniş kapsama sahip hizmet sınıflarından biridir. Peki GİH sınıfı tam olarak nedir? Kimler bu kadroya atanabilir? Maaşları ve görevleri nelerdir? İşte tüm merak edilenler! Genel İdari Hizmetler (GİH)...
  • Teknik Hizmetler Sınıfı (TH): Mühendis, mimar, tekniker ve teknisyen gibi teknik bilgi gerektiren alanlarda çalışan memurları içerir.
  • Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı (EÖH): Öğretmenler bu sınıfa dahildir. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüten kamu görevlilerini kapsar.
  • Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı (SH): Doktor, hemşire, diş hekimi gibi sağlık hizmetleri sunan kamu görevlilerini kapsar.
  • Emniyet Hizmetleri Sınıfı (EH): Polisler bu sınıfta yer alır. Emniyet teşkilatında görev yapan tüm rütbelerdeki personeli içerir.
    Emniyet Hizmetleri Sınıfı Nedir?

Emniyet Hizmetleri Sınıfı, Türkiye’de polislik mesleğini icra eden kamu görevlilerinin yer aldığı hizmet sınıfıdır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda tanımlanan bu sınıf, Emniyet Teşkilatı bünyesindeki kolluk kuvvetlerini kapsar. Polislik mesleğini düşünen gençler ve kamu personeli adayları...
  • Avukatlık Hizmetleri Sınıfı (AH): Kamu kurum ve kuruluşlarında avukatlık hizmeti veren memurlar bu sınıfa dahildir.
  • Din Hizmetleri Sınıfı (DH): Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din hizmetlerini yürüten personel bu sınıfta yer alır.
  • Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YH): Temizlik, güvenlik gibi destek hizmetlerinde görev yapan kamu personelini kapsar.
Bu hizmet sınıfları, memurların özlük haklarını, görev tanımlarını ve terfi süreçlerini doğrudan etkiler. Eğer bu konuda daha fazla bilgi edinmek veya farklı sınıflarla ilgili detayları paylaşmak isterseniz bu başlık altında tartışabiliriz.

Siz hangi hizmet sınıfında çalışıyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum. 😇

moderatör tarafından düzenlendi.
Emniyet Hizmetleri Sınıfı ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı, Türkiye’de polislik mesleğini icra eden kamu görevlilerinin yer aldığı hizmet sınıfıdır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda tanımlanan bu sınıf, Emniyet Teşkilatı bünyesindeki kolluk kuvvetlerini kapsar. Polislik mesleğini düşünen gençler ve kamu personeli adayları...

düzenlendi.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
839
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri