Mobbing (Psikolojik Taciz) ile nasıl mücadele edilir?

Şimdi hemen hemen hepimiz biliyoruz kamuda çalışmak kolay değil. Hele hele mobbing denen bela başındaysa... İş iyice çekilmez hale geldi, zaten zor şartlarda görev yapıyoruz bir de üstüne gelen baskılar, keyfi uygulamalar, görev tanımımızın dışına çıkmaya zorlanmalarımız sürekli sözlü ve psikolojik taciz yani tamam hiyerarşik bir yapı var yanlış yapmamak için susuyoruz ama içten içe de tükendik. Bu durumu yaşayan çok kişi var çoğu da sesini bile çıkaramıyor.

😔

Onca zorlu yaşam şartlarının yanı sıra birde bunlarla uğraşıyoruz. Bu konuda nasıl mücadele edilir neler yapılması gerekir öneri ve tavsiyesi hatta yorumu olan arkadaşlar yazarsa çok sevinirim iyi forumlar...

moderatör tarafından düzenlendi.
Mobbing her yer bugün veliler bile bizim üstümüzde mobbing oluşturuyor. Yaptığınız doğruysa takılmaya gerek yok bazen çekilmek een doğrusu hocam.

Sessizce olur mu ya, sessiz kalırsan tepenize çıkarlar. Biraz ses çıkarın, üst mercilere şikayette bulunun. O zaman biraz daha korkacaklar.

Sessiz değil olbildiğince tantana çıkaracaksın çünkü bu tip insanlar çirkeflikten anlıyor,hakkını sonuna kadar arayacaksın ki mobing uygulayan bıksın geri çekilsin ve aynısını yaptım,bir kere başıma geldi .... yüzsün insanlar karşısında susmak onları daha da cesaretlendirir,kısaca ve kabaca şöyle söyleyeyim,deli deliyi gördüğünde çomağı saklıyor:)

Bir film izlemiştim. İsmini hatırlamıyorum. Orada şöyle bir replik vardı:

- Ateş edeceğin zaman ateş et, çok konuşma.

Bu replik fazlaca hoşuma gitmişti ki hala aklımda, yoksa mücadele etmeyin gibi bir şey söylemedim. :D
Aslında konuşmadık yazarak ateş ettik yani yazıyla vurdim oni:)

Haksızlık karşısında susmak seni daha çok yıpratır. Güneş gibi parlamaktan korkma! Unutma, gökyüzü de bazen fırtınalarla sınanır ama ardından mutlaka güneş doğar.

Sessiz kalmak çözüm değil bütün yasal hakkınızı uygulamalısınız. Ancak bazı kurumlarda mobbing başvuru yaptıktan 1 sene sonra denetçi geliyor o ayrı bir konu. Fakat biz aman sesim çıkmasın başım yanmasın dedikçe idareciler daha da başımıza çıkmaya başladı. mahkeme ise mahkeme soruşturma ise soruşturma korkmamalıyız

düzenlendi.
Cevaplarınız için çok teşekkürler yani 2 sene daha en kötü şartlarda birlikte çalışmak zorundayız şimdi ben sesimi çıkarırım ama çok düzenimizi bozuyorlar arkadaşlar yani cimere yazsam o da ayrı bir sıkıntı arkadaşlar görevde yükselme sınavlarına gireyim diyorum bilmiyorum insanı çok zorluyorlar

Cevaplarınız için çok teşekkürler yani 2 sene daha en kötü şartlarda birlikte çalışmak zorundayız şimdi ben sesimi çıkarırım ama çok düzenimizi bozuyorlar arkadaşlar yani cimere yazsam o da ayrı bir sıkıntı arkadaşlar görevde yükselme sınavlarına gireyim diyorum
Cevaplarınız için çok teşekkürler yani 2 sene daha en kötü şartlarda birlikte çalışmak zorundayız şimdi ben sesimi çıkarırım ama çok düzenimizi bozuyorlar arkadaşlar yani cimere yazsam o da ayrı bir sıkıntı arkadaşlar görevde yükselme sınavlarına gireyim diyorum bilmiyorum insanı çok zorluyorlar

bilmiyorum insanı çok zorluyorlar
Hocam sizleri bir yerden başka bir yere hakkınızda bir şikayet vs yoksa gönderemezler en fazla geçici görevlendirme ile gönderebilirler onda da harcırahınıız vermek zorunda bu durumda dahi haklarınız var usulsüz se iptal edilir görevlendirme geçen bir sendikanın sitesinde gezinirken dikkatimi çekti büro iş sendikasıydı sanırım bu konularla ilgili açtıkları dava kazandıkları mahkeme kararllarını okumuştum düzen bozulma olayı bana artık öyle çok kolay gelmiyor hakkını arayabilecek arkanda sağlam bir dayanak varsa

Düzen bozmadan kastım yani başka bir yere görevlendirmese bile kurumun içinde kafasına göre oynayıp duruyor akşam plan yapıyorum hop nöbet değişikliği bir dünya tantana motivasyon sıfır anlayacağın bir şeyde yapmıyoruz ki hak edelim bunları böyle egoist patron havasında olan insanlardan gerçekten nefret ediyorum

Düzen bozmadan kastım yani başka bir yere görevlendirmese bile kurumun içinde kafasına göre oynayıp duruyor akşam plan yapıyorum hop nöbet değişikliği bir dünya tantana motivasyon sıfır anlayacağın bir şeyde yapmıyoruz ki hak edelim bunları böyle egoist patron havasında olan insanlardan gerçekten nefret ediyorum
bunlar yalanarak bu koltuklara geldikleri için patron havasındalar.

Ondan sonrada beni kimse niye aramıyor ya seni kim niye arasın değişik değişik tripler arkadaşlar yani yemin edip ispatlayamayacağım o kadar çok şey var ki ne yapsam bilemedim soruyorum tekrardan çok sağ olun

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
843
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri