İdari izin nedir?
İdari izin nedir?
İdari izin, devletin belirlediği resmi takvimlere dayalı olarak, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele verilen maaş kesintisi yapılmadan kullanılabilen bir izin türüdür. Bu izin, çalışanların maaşlarından herhangi bir kesinti yapılmaksızın görevlerinden ayrılmalarına...
- özelkalem
- 5.00 yıldız 3 değerlendirme
- Yorumlar: 1
- Kategori: Maaş ve Özlük Hakları
Bugün bir arkadaşım anlattı, kafama takıldı. Sizin de fikrinizi almak istedim.
Memur olarak çalışıyor kendisi. Bazen görev mahallinden kısa süreliğine ayrılması gerekiyormuş. Hani noter işi, bankada evrak imzası ya da başka bir resmi kurumda işlem gibi işler. Tamamen kişisel mecburiyetinden kaynaklı. Genelde de 15-20 dakikada halledip dönüyormuş.
Bu zamana kadar amirlerinden saatlik izin alarak çıkıyorlarmış. Sorun da olmuyormuş. Ama geçen gün tekrar izin istediğinde amiri demiş ki:
Açıkçası bu durumu bana anlattığında ben de şaşırdım. Çünkü saatlik izin kavramı 657’de yer almıyor evet, ama çoğu kurumda kısa süreli saatlik izinler için anlayış gösteriliyor. Hatta Devlet Personel Başkanlığı'nın bu konuda “bu izinler yıllık izinden düşülmez” dediği eski görüşler de var diye hatırlıyorum.“Bundan sonra saatlik izin yok, bu tür işler için çıkarsan yıllık izninden düşer. Kabul etmiyorsan dilekçeni yaz, ona göre işlem yaparız.”
Şimdi merak ediyorum:
– Sizin kurumda bu tür kısa süreli çıkışlara nasıl yaklaşılıyor?
– Gerçekten yıllık izinden düşülüyor mu?
– Bu durumun yasal bir dayanağı var mı?
– Amirlerin bu konudaki yaklaşımı hep böyle mi?
Deneyimi olan ya da mevzuatı bilen arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.
moderatör tarafından düzenlendi.