Saatlik izinler yıllık izinden düşülür mü?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan özelkalem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 58
İdari izin nedir?

İdari izin nedir?

İdari izin nedir? İdari izin, devletin belirlediği resmi takvimlere dayalı olarak, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele verilen maaş kesintisi yapılmadan kullanılabilen bir izin türüdür. Bu izin, çalışanların maaşlarından herhangi bir kesinti yapılmaksızın görevlerinden ayrılmalarına...

Bugün bir arkadaşım anlattı, kafama takıldı. Sizin de fikrinizi almak istedim.
Memur olarak çalışıyor kendisi. Bazen görev mahallinden kısa süreliğine ayrılması gerekiyormuş. Hani noter işi, bankada evrak imzası ya da başka bir resmi kurumda işlem gibi işler. Tamamen kişisel mecburiyetinden kaynaklı. Genelde de 15-20 dakikada halledip dönüyormuş.
Bu zamana kadar amirlerinden saatlik izin alarak çıkıyorlarmış. Sorun da olmuyormuş. Ama geçen gün tekrar izin istediğinde amiri demiş ki:
“Bundan sonra saatlik izin yok, bu tür işler için çıkarsan yıllık izninden düşer. Kabul etmiyorsan dilekçeni yaz, ona göre işlem yaparız.”
Açıkçası bu durumu bana anlattığında ben de şaşırdım. Çünkü saatlik izin kavramı 657’de yer almıyor evet, ama çoğu kurumda kısa süreli saatlik izinler için anlayış gösteriliyor. Hatta Devlet Personel Başkanlığı'nın bu konuda “bu izinler yıllık izinden düşülmez” dediği eski görüşler de var diye hatırlıyorum.

Şimdi merak ediyorum:
– Sizin kurumda bu tür kısa süreli çıkışlara nasıl yaklaşılıyor?
– Gerçekten yıllık izinden düşülüyor mu?
– Bu durumun yasal bir dayanağı var mı?
– Amirlerin bu konudaki yaklaşımı hep böyle mi?
Deneyimi olan ya da mevzuatı bilen arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.

moderatör tarafından düzenlendi.
4857 sayılı Kanuna ve Toplu İş Sözleşmesine tabi olarak çalıştığım kurumda aylık 8 saat mazere iznimiz var. Ancak bu izinleri bir tüm gün, cuma öğleden sonra ya da pazartesi sabah gibi haftasonuna dahil etme konusunda İnsan Kaynaklarının kesin bir tutumu var.
Kurum dışında özellikle resmi kurumlardaki iş ve işlemleri halledebilmemiz için kurgulanmış, toplu iş sözleşmesinde güvence altına alınmış bir izin.
Memnunum(z)

Bizim kurumda böyle bir uygulama olmuyor ,amirlerle o denge kuruluyor tabi suistimal durumlarda yaptırım da uygularıyor.

Sanırım idarenin takdirinde çünkü bazı arkadaşlarım düştüğünü söylerken bazıları böyle bir uygulamanın olmadığını söylüyor. Ancak çalıştığım kurumda takibi net bir şekilde yapılıyor. Yarın bir yazı gelse veya müdür dese ki saatlik izinler, yıllık izinden düşülecek diye baya bir kıyım olur. :D

Sanırım idarenin takdirinde çünkü bazı arkadaşlarım düştüğünü söylerken bazıları böyle bir uygulamanın olmadığını söylüyor. Ancak çalıştığım kurumda takibi net bir şekilde yapılıyor. Yarın bir yazı gelse veya müdür dese ki saatlik izinler, yıllık izinden düşülecek diye baya bir kıyım olur. :D
İşte tamamen idarenin insiyatifi bu ,tabiki uygulama yapma hakları var aşırı durumlarda isterlerse yapılır,çoğu yerde yapılamamasının nedeni motivaşyonu düşürmesi diye düşünüyorum.

İzin kağıdı doldurmadan çıkıp gidenlerde var kimse nereye gidiyorsun bile demiyor, uygulama birliği yok kurumlarda, öyle ki yani şefin, amirin veya müdürün takdirinde, ben doğalgaz açtırmak için izin alamadım ama 10'da gelip 3'te giden bile var, ne diyeyim yani bu konu çok havada kalan bir konu.

Bizim kurumda mesai sabah 09.00' da başlar, öğlen 12:15' te biter, akşam mesai bitimi 17:00.
Tabi bu memurların kendileri için olluşturdukları zaman dilimi, karışan yok bir şey söyleyen yok..
O yüzden saatlik izne de kimse karışmıyor.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
840
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri