• Topluluk etkileşimi, güncel ilanlar, rehber içerikler ve mevzuat bilgileriyle Kamulu, kamu personeli ve adayları için özel olarak tasarlandı.

Bir mesajın bile çok şeyi değiştirebilir.

Giriş Yap  Hızlı Kayıt

Sözleşmeli hemşire 3 yılı dolması halinde yer değiştirme yapabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan özelkalem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 52

özelkalem

Yetkili
Sözleşmeli hemşire hizmetinin 3 yılını doldurması halinde yer değişikliği yapabilir mi? Eş durumundan tayin isterken eşin özelde ya da devlet kurumunda çalışması bu durumu ne derecede etkiler?

Çözüm
3+1 kapsamındaki sözleşmeli personelin özlük tayin haklarına baktığımızda 3. Yılını dolduran ve kadro işlemlerinin tamamalanması halinde kişiler sadece eş durumu tayinini +1 yılı beklemeden gerçekleştirirler.
Becayişi ve diğer tüm yer değiştirme tayin işlemlerini 3+1 yılın sonunda yapabilirler.
Bazı kurumlarda istisna olarak becayişler de 1 yıl şartı aranır.
Bu durum hemşireler içinde aynıdır. Ekstra sağlık bakanlığı yönetmeliklerime bakmak gerekir. Ben bildiklerimi böyle aktarayım. İyi forumlar.
3+1 kapsamındaki sözleşmeli personelin özlük tayin haklarına baktığımızda 3. Yılını dolduran ve kadro işlemlerinin tamamalanması halinde kişiler sadece eş durumu tayinini +1 yılı beklemeden gerçekleştirirler.
Becayişi ve diğer tüm yer değiştirme tayin işlemlerini 3+1 yılın sonunda yapabilirler.
Bazı kurumlarda istisna olarak becayişler de 1 yıl şartı aranır.
Bu durum hemşireler içinde aynıdır. Ekstra sağlık bakanlığı yönetmeliklerime bakmak gerekir. Ben bildiklerimi böyle aktarayım. İyi forumlar.

Çözüm
Burda şöyle bir olanak var, siz 3 yılını dolduran dediğiniz için soruyu buna göre cevapladım.
Sözleşmeli olarak işe başlayan personel hizmet süresinin 1 yılını doldurduktan sonra eşinin devlet memuru (kadrolu) olması halinde eş durumu tayini ile yer değiştirebilir. Tayinler genellikle ocak ve temmuz aylarında ilan edilir.
Eşi özel sektörde çalışan sözleşmeli personel ise, 4 yılı doldurması halinde ve sigortalı eşin son 4 yıl içinde 720 gün sigorta piriminin bulunması şartıyla yer değiştirme talebinde bulunabilir.

düzenlendi.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

İstatistikler

Konular
874
Kullanıcılar
754
Son Üye
Kastamonu

Geri