EKPSS Tercih Rehberi ve Dayanışma

Hocam ,
Devletten istifa ettikten sonra okul kurduk (kolej)
Bu sırada ticari faaliyetleri de devam ettik hırstan😞.. Lafı dolandırmak istemiyorum Hocam velilerden yıldım.. Görmek dâhi istemiyorum..
Teşşekürler Hocam zaman ayırıp cevap yazmızsınız.. Selamlar saygılar
Evet veli olunca sende deli oluyorsun. Ben özel öğretimdeyim pek veli deli uğraşmıyoruz ya özel okul sahipleri flan gidiyor işte. Hakkınızda hayırlısı olsun. Aman sgk olmasın orası ayrı bir stresi var.

Evet veli olunca sende deli oluyorsun. Ben özel öğretimdeyim pek veli deli uğraşmıyoruz ya özel okul sahipleri flan gidiyor işte. Hakkınızda hayırlısı olsun. Aman sgk olmasın orası ayrı bir stresi var.
Hocam aile ve sosyal hizmetlerden bir müdür ile görüştüm.. (Tabi atama olursa diye) Hocam burada olsanız sizi sevgi evlerine verirdik orada istihdam ediyoruz.. Dedi.. Onun dışında SGK da insanların yoğun olarak başvurdukları bir kurum tahmin edebiliyorum..

Hocam aile ve sosyal hizmetlerden bir müdür ile görüştüm.. (Tabi atama olursa diye) Hocam burada olsanız sizi sevgi evlerine verirdik orada istihdam ediyoruz.. Dedi.. Onun dışında SGK da insanların yoğun olarak başvurdukları bir kurum tahmin edebiliyorum..
Evet sizin için en güzel kurum diye düşünüyorum. Hocam tercih kılavuzu açıklansın tekrar konuşalım.

Hocam birşey danışayım size.. Hocam Hem memurluğa hemde MEB e başvrabiliyor muyuz? ??
Çünkü birinin sonucundan sonra nisan gibi MEB alıyor sanırım.. Bir de asaletin tasdik olmadan istifa edersen 4 yıl memuriyet başvura mıyor muşuz diye şeyler okudum.. ( hocam bilgi kirliliği olabilir emîn değilim bazı şeyler kulaktan dolma)
Formu da işgal ettim herkesten özür diliyorum 😉

Hocam şöyle siz herhangi bir lisans mezunı yani 4001 kodu ile başvuru yapacağınız için meb memurluk yapabilirsiniz. Meb de düz memur olursunuz. Asaletin tasdik olmadan istifa ederseniz tekrar tercih yapabilmeniz için üstünden 1 yıl geçmesi gerekir.

İşgal ettiğinizi sakın düşünmeyin bzide sizler gibi tereddütlerle öğrendik. Lütfen böyle düşünmeyin sormaktan çekinmeyin.

Merhabalar Sınıf öğretmenliği mezunuyum..
Ekpss
Puanım 89.096..
Sıralamam lisans da: 432
Sınıf öğretmenliğinde 9
Tüm öğretmenler içinde 62. Sıradayım..
MEB de öğretmenlik yaptım ancak istifa ettim..
Tekrardan MEB düşünmüyorum.. Rahatsızlığım nedeniyle stresten uzak durmak istiyorum..

İlk sorum Üstadlarım..
Bu puanla atanır mıyım..?
İkinci sorum nâsip ya oldu başka bir kurumda memur oldum MEB ı istemediğim için pişman olur muyum?

Herkese tekrardan selamlar saygılar sevgiler
Hocam atanma olasılığınız atanmama olasılığınızdan daha fazla diyebilirim. 8 yıllık devlet memurluğundan sonra MEB'de öğretmenlik yapıyorum. İyiki olmuşum diyorum. Atanacağımızın kurumun stres seviyesini bilemeyiz ama her ortamda fazlasıyla olduğunu düşünüyorum. Amirlerin her şeyi ben bildim havası, sana yapılacak olan yeni muamelesi... Bazen görmek gerekiyor bazı şeyleri kestirebilmek için...

Hocam atanma olasılığınız atanmama olasılığınızdan daha fazla diyebilirim. 8 yıllık devlet memurluğundan sonra MEB'de öğretmenlik yapıyorum. İyiki olmuşum diyorum. Atanacağımızın kurumun stres seviyesini bilemeyiz ama her ortamda fazlasıyla olduğunu düşünüyorum. Amirlerin her şeyi ben bildim havası, sana yapılacak olan yeni muamelesi... Bazen görmek gerekiyor bazı şeyleri kestirebilmek için..
Anladım hocam.. Yazınızı okudum tekrardan gözden geçireceğim.. Tercihleri mi.. Selamlar sevgiler saygılar Hocam ☺🤝👍

Günaydın,
2025 EKPSS ataması için verilen 1830 kadroda atanabilir miyim? Atanma şansım var mı?
İlk atama olmazsa ikinci atamada atanır mıyım?
Ortaöğretim zihinsel puanım 91.80'dir. Sıralamam 648'tir.

düzenlendi.
İkinci atama olmadan atanırsınız inşallah. Kontenjan sayıları belli olduktan sonra net bir şey söylemek daha doğru. Maalesef 1830 çok düşük bir rakam o yüzden kesin demek istemiyorum. Özelikle ortaöğretim içim çok sınırda puan.

Emrah Hocam,
Mandalina Hocam ve Hamdemi Hocamın beyanlarına dayanarak tercih yapmamaya karar verdim.. Kader işte nâsip olursa tercihde bulunmayacağım.. Nisan ayını bekleyip MEB de tercihte bulunmaya karar verdim..
Aile Sosyal Hizmetlerden Müdür arkadaş ile tekrardan konuştum bizim diğer kurumlara göre burası iyi diğerleri daha kötü dedi..
Bu yaştan sonra zoruna gider deyince..
Emrah Hocamın dediği gibi yenisin vs. kendini bir halt sanan(halt kelimesi için özür diliyorum..) idareciler yorar anladım.. (Tatili de yok, stres olurum)

Böyle düzeyli ve saygılı bir forum kurduğunuz için müteşekkirim.. Özellikle internet ortamında ki yazılanlardan sonra buranın ücretli olması lazım 🥰
Saygılar sevgiler selamlar

Hocam Öncelikle diğer hocalarımızın yorumlarına bakamadım bir EKPSS moderatörü olarak ilk başta dikkat ettiğim notlardan bir tanesi kesin yargılardan tavsiyelerden umut veren cümlelerden uzak durmaya çalışıyorum. Elbette 8 yıl memurluktan sonra öğretmenlik iyi diyebilirim hatta kesinlikle yaşadığım zorlukları sıkıntıları buraya tek tek yazarsan kimse memurluğu istemez.Bu yüzden karşılaştırma yapacak olursam Öğretmenlik çok çok daha iyi ama her şeyden öte sizin kendinizi ait olduğunuzu hissettiğiniz yer neresi ise ona Kararı siz vermelisiniz Çünkü orası sizi mutlu edecek. Tabii şöyle gerçekler de var Mayısta öğretmenlik kesin alacaklar mı Belki de almayacaklar belki memurlukta çok daha mutlu olacaksınız.İşte bunların ölçümünü mantığını en iyi siz yorumlarsınız. Güzel bir puanınız var ve karar vermek sizin elinizde sizi hangisi mutlu edecekse neresi ait olduğunuz yerse inşallah orada olursunuz. Yolunuz açık olsun

Tercihler ile ilgili neden kimse konuşmuyor ya Hu?

İnstagram ve Facebook'ta 6225 kodlu bilgisayar işletme liği konusunda kıyamet kopuyor.. 1996 yılında aldığım bilgisayar operatör sertifikası MEB Halk eğitim onaylı 100 saatlik ve üniversite de gördüğüm transkirip var.. Ben bile tercih konusunda geri kalcam ama bu belgeler geçerli değil mi?

Ya da en kötüsü birileri faceden vs manipülasyon mu yapiyor.. Tercihe yazmasınlar diye.. Düşünmeden edemedim.. Eğer öyle ise çok yazık..
Selamlar sevgiler saygılar

Hocam sosyal medyaya göre hareket edilirse herkes yandı demektir. Ösym arayın size iyice cevap şu atandığınız kurum bilir. Halk eğitimden aldınız Bilgisayar sertifikanız varsa bu yeterli veya üniversite de aldığınız bilgisayar dersi yanlış hatırlamıyorsam bilgi ve teknolojileri olarak geçiyordu yeterli gelecektir bazı kurumlar bunun yeterli olmadığını iddia etse de Siz itiraz edeceksiniz onlar bakanlıktan görüş yazısı isteyecek ve sonra kabul etmek zorunda kalacak

Benim öğretmenlikten önce EKPSS ile memurluğa atandığım zaman almış olduğum bilgisayar ve teknolojileri dersinin geçersiz olduğunu iddia etmişlerdi ben buna itiraz etmesem memurluğumu geri çevireceklerdi Ama dediğim gibi üniversite okurken alınan bilgisayar dersi geçerli

Hocam sosyal medyaya göre hareket edilirse herkes yandı demektir. Ösym arayın size iyice cevap şu atandığınız kurum bilir. Halk eğitimden aldınız Bilgisayar sertifikanız varsa bu yeterli veya üniversite de aldığınız bilgisayar dersi yanlış hatırlamıyorsam bilgi ve teknolojileri olarak geçiyordu yeterli gelecektir bazı kurumlar bunun yeterli olmadığını iddia etse de Siz itiraz edeceksiniz onlar bakanlıktan görüş yazısı isteyecek ve sonra kabul etmek zorunda kalacak
Teşekkürler Hocam.. 👋

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

• Scribus
    Scribus
    Açık kaynak masaüstü yayıncılık programı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Inkscape
    Inkscape
    Inkscape güçlü ve ücretsiz bir vektörel çizim aracıdır.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GIMP (GNU Image Manipulation Program)
    GNU Tasarısı dahilinde geliştirilen piksel tabanlı özgür ve ücretsiz bir görüntü işleme yazılımı.
    • Nedim
    • Güncelleme:
  • Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Adobe Acrobat Reader Enterprise
    Ücretsiz PDF görüntüleyici.
    • Tamer
    • Güncelleme:
  • Java Runtime Environment
    Java Runtime Environment
    Masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için Java.
    • Tamer
    • Güncelleme:

İstatistikler

Konular
843
Kullanıcılar
743
Son Üye
Nur Şen

Geri