• Topluluk etkileşimi, güncel ilanlar, rehber içerikler ve mevzuat bilgileriyle Kamulu, kamu personeli ve adayları için özel olarak tasarlandı.

Bir mesajın bile çok şeyi değiştirebilir.

Giriş Yap  Hızlı Kayıt

Kitap Önerileri

İskender Pala ve Okay Tiryakioğlunun neredeyse tüm kitaplarını okumuşumdur.

İskender Pala- İtiraf okumanızı öneririm

Kitabın giriş cümlesi beni hala bitirir.

Ulema, cühela ve ehli dubara; ehli namus, ehli işret ve erbab-ı livata rivayet ve ilan, hikayet ve beyan etmişlerdir ki kun-ı Kainattan 7079 yıl, İsa Mesih'ten 1681 ve Hicretten dahi 1092 yıl sonra, adına Konstantiniye derler tarrakası meşhur bir kent vardı.
Kent dedi. Kenti anladım.

Hangisinden başlasam acaba.:)
Zülfü Lilaneli-Serenad ile Okay Tiryakioğlu - Kayıp Sır favorilerim arasında en sevdiklerim.

İhsan Oktay Anar- Puslu Kıtalar Atlası
dili ağır olsana yazarın en anlaşılır kitaplarından
Puslu Kıtalar Atlasııııı, Puslu Kıtalar Atlası...
Okurken zorlandığım bir kaç kitaptan biri. Güzel mi güzel, Okunur mu kesinlikle okunur.

Atomik Alışkanlıklar - James Clear

Genelde bu tarz kitaplar çok örnek anlatım-hikaye yaptığı için sevmem ama bu kitabın hikayeleri gerçekten etkileyiciydi

Barış MUSLU- NeuroFormat

Bir süredir instagramdan takip ettiğim ve iyileşme hikayelerini şaşkınlıkla takip ettiği Barış MUSLU tekniğini anlattığı bir kitap.

Okuduğum ilk kitabı

Atomik Alışkanlıklar - James Clear

Genelde bu tarz kitaplar çok örnek anlatım-hikaye yaptığı için sevmem ama bu kitabın hikayeleri gerçekten etkileyiciydi
Minik adımların hayatımdaki önemini anlamamı sağlayan bir kitap oldu. Okunası ;)

Ben Bir Kediyim- Natsume Soseki- Panama Yayıncılık- Nisan 2018- 1. Baskı- 576 sayfa

2020 Ocak ayında Ankara'da düzenlenen kitap fuarından almıştım yenice geldi okuma sırası. Panama yayıncılık bir kitap kahve projemizde çok destek olmuştu projeye kendileri ile bu vesile ile tanıştım.

Okumaya yeni başladım kitabı. İsminden de anlaşılabileceği üzere bir kedinin gözünden anlatılıyor kitaptakiler ve özellikle de insan.

Henüz 45 sayfasını okumuş olduğum halde altını çizdiğim bir kaç satırı paylaşabilirim.

sonradan işitim ki dünyanın en gaddar üyelerinden biriymiş insan

insanları gözlemledikçe, bencil oldukları düşüncesine ister istemez daha çok kapılıyorum.

Ne kadar zor olduğunu biliyor musun? Kişi bir başkasını resim yaparken gördüğünde resim yapmak ona pek de zor değilmiş gibi görünüyor; eline fırça alana kadar ne denli zor bir iş olduğunun farkına varamıyor insan."

En önemli gerçek şuydu ki, insanların hepsi, sahip oldukları gücün yarattığı aşırı tatmin hissiyle şiştikçe şişiyordu. İnsanlardan daha güçlü bir yaratık dünyaya gelip de gözlerini korkutmadıkça bu küstahlıklarının onları nereye kadar götüreceğini bilmenin imkanı yok.
(09 Kasım 2020 de okumuş ve şu notla yarım bırakmışım "Oldukça sıkıcı bir dili/ çevirisi olduğu için yarıda bıraktığım kitaplara bu da eklendi" )

düzenlendi.
Game of Thronesi bitirdikten sonra böy bi boşluğa düşmüştüm. Baya psikolojimi bozdu dizi bende kitaplarını alıp okumuştum. Hatta oyuncuların hayatını falan araştırmaya başlamıştım. :) Diyaloglara kadar diziyle aynı sadece kitapta snow değil kar olarak geçiyor.

Denek 375

Nikki OWEN

Koridor yayınlarından Adem UZUNLAR çevirisi ile yayınlanmış 400 sayfalık bir kitap.

Korku- Gerilim kategorisinde yayınlanan bir kitap ancak çok hissedilir bir korku ve gerilime sahip değil.

3-4 yıl kadar önce alınan ve kitaplıkta sırasını bekleyen bir kitaptı.

Konu itibariyle aslında gerçek anlamda bir korku- gerilim tadı verebilecek hatta senaryolaşsa da ne güzel olur diye düşündüren bir konu olmasına rağmen anlatım, akış örüntü biraz başarısız geldi bana. Olaylar ve zamanlar arasındaki geçiş insanı bir an da olsa düşündürüyor ne oluyordu diye.

-*-*-

Bu pasak kitabın arka kapağından;

Ben Proje'nin bir parçasıyım, bunun için eğitildim. Başarılı bir plastik cerrah olan Dr. Martinez, bir adamı öldürmekten suçlu bulunur ve hapishanede bir hücreye konulur ancak hafızası silinmiş gibidir: Cinayetin detaylarıyla ilgili hiçbir şey hatırlamamaktadır. Terapistlerle yaptığı seanslar, geçmiş bazı olayların zihninde yanıp sönmesi ve şizofreni teşhisi?Olay yerinde DNA'sı bulunduğu için suçsuzluğunu ispatlayamayan doktor, herkesten gizlediği günlüğüne aklına gelen sayıları, kodları, algoritmaları, ona kendini "normal" hissettiren her şeyi yazmaya başlar. Kim olduğu gerçeği yavaş yavaş ortaya çıktıkça, kendi zihninden başka hiçbir şeye güvenemeyeceğini anlayacaktır. Birinci ağızdan yazılmış, daha ilk sayfasından itibaren sizi beynin labirentlerinde dolaştıracak bir psikolojik gerilim.

-*-*-

Bunlarda kitap sitelerinde yazılmış bilirkişi yorumları;

"Korkunç bir durumun içine hapsolmuş, etkileyici başkarakterin ağzından anlatılan gerilim dolu ve dahice yazılmış bu kitabı bir solukta okuyacaksınız." Gilly MacMillan

"Adrenalin yüklü bu hikayeyi aklınızdan çıkaramayacaksınız." Kimberley Chambers

-*-*-

Bitirdiğim zaman kitaplığımdaki "kitaplığımda olmalı, yeniden okunmalı, okutulmalı" adını verdiğim rafta yerini almak yerine "bir okul kütüphanesi için verilecekler kolisi"nde yerini alan kitaplardan oldu. :)))
-*-*--*-
Bu kitap için de 22 Aralık 2020'de bu yorumu yapmışım

düzenlendi.
Bircan YILDIRIM-- Hayat Cesurlara Torpil Geçer

Destek Yayınları'ndan yayınlanmış, Kişisel gelişim disiplininde bir kitap.

255 sayfa, 100. baskı

AŞTİ'de otobüs saati beklerken aldığım bir kitap.

Ağustos ayıydı sanırım. AŞTİ'de beklerken biraz okumaya çalışmış ilk başlarda saçma bulmuş bir kenara bırakmıştım kitabı.

İş yerindeki bir arkadaşla konuşurken kitapla ilgili bi kaç ilginç anekdot öğrendikten sonra yeniden başladım okumaya. Bir süre okudum ama yine bir direnç gösterdim okuma konusunda.

Kitap "terapi" niteliğinde. Bahsi geçen konular genel olarak insanların sorunlarına neden olan "değersizlik, yetersizlik, güvensizlik ve sevgisizlik" hislerinden hareketle yapılması önerilen nefes ve duygusal arınma metotları üzerine odaklanmış.

Kitap bittiğinde hangi duyguya niyetlenerek okunursa o duygunun tamirine yardımcı olduğu söyleniyor.

Ben 3 kerede zor. Çok şükür bitirdim kitabı. Benim gibi okumakta zorlanan kişilerin de o "itabı okumayı bırakma isteği"; duydukları sayfalarda hangi duygu işleniyorsa o konudaki değişimi bilinçaltının reddettiği gibi bir yorum da yapılıyor kitapla ilgili.

Hasıl-ı ve'l-kelam ben kitabı bitirdim.

Bi kaç nefes tekniği, bi kaç enerji metodu, birkaç duygusal özgürleşme ve kabullenme tekniği öğrenmenin
yanı sıra "kişinin neye odaklanırsa onu büyüttüğü" gibi bir cümle kaldı bana kar.

Kitapta anlatım bozuklukları, mantıksal cümle hataları, yazım hataları oldukça fazla.

Çok basit cümlelerle anlatılan olaylar okurken bana yazar yazamasa daha mı iyi olurdu diye düşündürdü.

Konuşabilmek ve yazabilmek, öğretebilmek birbirinden farklı yeteneklermiş bunu kitapta çok net gördüm. Buna rağmen anlatıları bana hitap ettiği için yazarın, Yaşam Terapisi ve Duygusal Zeka kitaplarını da okuma listeme aldım.
-*-*-
( 8 Kasım 2019'da okuduğum, ardından bana bu düşünceleri bırakan kitap)

Koleksiyoncu

Fiona CUMMINS

Panama Yayınları

"Güzel olan kusurdur." diye yazıyor kırmızı harflerle kapakta.

Orijinal ismi "Rattle"

Gözde ACAR çevirisi

Birinci Baskı- Şubat 2019

479 sayfa

Arka kapaktan:

Kemiklerinize kadar ürpertecek bir seri katil. Hannibal Lecter'dan daha korkunç bir psikopat.

.

Çok sıradan bir hayat yaşıyor.

-Kimi zaman.

.

Öyle bir geçmişi var ki bazı davranışlarının sebebini açıklıyor.

-Çoğu zaman.

.

Korkunç hobisini anlamaksa imkansız.

-Hem de her zaman.

.

Her şeyi gayet iyi planlıyor.

Farklı iki ayrı hayat sürüyor.

Şimdi de koleksiyonuna yeni bir şeyler katmak istiyor.

Yıllardır devam eden saplantısını beslemek üzere bir kez daha ava çıkmaya hazırlanıyor.

-*-*-*-

Yazarın Türkçe'ye çevrilen ilk ve serinin birinci kitabı imiş.

Oldukça ilginç bir konusu var. Nadir görülebilecek bir konu da denilebilir. Sıra dışı bir yöntem.

İlginç hayat hikayelerinin kesişmesi...

Yarıladım kitabı. Akıcı gidiyor.

Her fırsatta alıp okuma isteği uyandırıyor bende.

Oldukça duygusal bölümleri var ve bir o kadar da tüyler ürperten bölümleri de mevcut.

Genel yorumlar serini ilk kitabı olduğu yönünde ama devamı gelmediği bildiğim kadarıyla

Körlük- Jose Saramago. Başladım yenice. Merakla okuyorum diye not almış aradan bir ay geçtikten sonra şu notla yorumlamışım
Merakla başladım. Hatta devam kitap olduğu söylenen GÖRMEK'i de aldım.

Konuşmalar düz yazı şeklinde yazılmış zaman zaman bu nedenle anlam karmaşasına ya da kimin ne dediğini anlamını zorluğuna neden olabilyor.

Çok ağır ilerledi ben okurken hatta 2 kez ara verdim. Arada daha hafif, yumuşak kitaplar okudum.

Hikaye olarak oldukça ilginç. Kurgu, olaylar vb gerçekten ilgi çekici. Ama ben 2. kitabı hemen ookumayacağım konusunda eminim.

Can alıcı cümleleri var:

* Asıl körlük, umudun tükendiği bu dünyada yaşamaktı.

* Hiçbir mutluluk sonsuza kadar sürmediği gibi, mutsuzluk da geçicidir.

* Papaz giysisi giymekle papaz olunmadığı gibi, eline asa almakla da kral olunmaz.

* Sessiz kalma en kuvvetli alkışlamadır.

* Göz,belkide insan bedeninin içinde ruh barındıran tek kısımdır.

* Biz şimdiden yarı ölüyüz, dediHayır yarı canlıyız diye karşılık verdi karısı.

* Zorunluluklar insana mucizeler yarattırır.

* İnsan gibi yaşamıyorsak, en azından tam anlamıyla hayvan gibi yaşamamak için elimizden geleni yapalım.

* Kitaplardan öğrendiğimiz, daha çok da deneyimlerimizden edindiğimiz bilgilere göre, zevk için ya da zorunlu olduğu için erken kalkan biri, çevresindekilerin horul horul uyumasına öyle pek rahat katlanamaz.

* Kör bir polisle, kör olmuş polis arasında fark vardır.

* Bakabiliyorsan, gör. Görebiliyorsan fark et.

* Aslında körlük, umudun bittiği bir dünyada yaşamaktı.

* Hepimiz susalım, sözlerin işe yaramadığı anlar vardır.

* Yapacağımız her hareketten önce ciddi olarak düşünmeye başlasak, vereceği sonuçları önceden kestirmeye çalışsak, önce kesin sonuçları, sonra olası sonuçları, sonra raslantısal sonuçları, daha sonra da ortaya çıkması düşünülebilecek sonuçları düşünmeye kalksak, aklımıza bir şey geldiğinde, bulunduğumuz yerde çakılır, hangi yöne olursa olsun bir adım bile atamazdık.

* İnsan aklı, kendi yarattığı canavarlara teslim olacak kadar ileri gidebiliyordu.

* Kendisine saygısı olan bir erkek, karşısına çıkan ilk kişiye özel yaşamını anlatmazdı.

* Çünkü insan, gerçek dostlarını kara gününde, yaşadığı o talihsizlik ânında tanıyordu

En sevdiğim kitap ta Kayıp Sır aman yarabbim ne kitap ama ya 3 kez okudum. Zaten OSMANLI hayranıyım. Bu kitapta efsanem benim. Nasıl başladı nasıl bitti bilmiyorum.

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

İstatistikler

Konular
882
Kullanıcılar
758
Son Üye
Elen369

Geri