• Topluluk etkileşimi, güncel ilanlar, rehber içerikler ve mevzuat bilgileriyle Kamulu, kamu personeli ve adayları için özel olarak tasarlandı.

Bir mesajın bile çok şeyi değiştirebilir.

Giriş Yap  Hızlı Kayıt

Kitap Önerileri

#2019yılıkitaplığım

Gizemli Yabancı- Güler BİLKAY AYGÜN

Arka kapaktan:

"Bir süre düşünceli bir şekilde cep telefonunu elinde tuttu. Bugün bir adım atacaktı. Sonrasında olayların gelişimine göre nasıl davranacağını belirleyecekti. Adamın güzel gözlerini düşününce içinde bir kıpırtı hissetti. Acaba yaptığı yanlış mıydı? Remziye?nin sözünü dinleyip bu adamın peşini bırakmalı mıydı? Mantığı ?Evet gittiğin yol, yol değil. Bırak adamın peşini, adam terörist veya değil sana ne? derken; duyguları ?hayır pes etme bir karar verdin adamın maskesini düşürmek için bunu yapman gerekli, sonuna kadar git? diyordu. Son zamanlarda yaptığı gibi mantığının sesini susturup duygularının sesini dinlemeye karar verdi. İyi de bu duyduğu heyecan da neyin nesiydi? Bu kalp çarpıntısının nedeni gerçekte adamın kimliğinin ortaya çıkmasını sağlayacak olması mıydı? Yoksa o güzel gözlü, yakışıklı adamı tekrar göreceği için mi bu kadar heyecanlanmıştı. Düşünceleri nedeniyle kendisine kızdı. Heyecanının nedeni tabii ki ilk şıktı. Başka türlüsü olamazdı. Saatine baktı henüz sabah sayılırdı. Öğleden sonra bir kez daha şansını deneyecekti."

Yazarın okuduğum ilk kitabı. Akıcı bir dili var. Basitçe anlatıp anlaşılıyor. Ancak dikkatimi çeken bir durum var ki yazmadan edemeyeceğim. İmla hatası var çok dikkat çekici şekilde kaldı ki elimdeki kitap orijinal.

Huzursuzluk/Zülfü Livaneli

2 günde, servisle yolculuk yaparken bitirdim

bir solukta okunan, yeryüzünde yaşanan bir gerçeğe -Yezidilik/Ezidilik- kendi baktığı yerden bir pencere açan gazeteci İbrahim'in anlatısı...

#2019yılıkitaplığım

Ahmet ÜMİT- Aşkımız Eski Bir Roman

1. Baskı- Eylül 2019

223 sayfa

Kırmızı bi kapak

Bir mini şapkalı kadın silüeti

3 öyküden oluşan bir kitap

Ahmet Ümit'in tutkunlarının heyecan ve sabırsızlıkla beklediği son kitabı.

.

"Sevgili arkadaşım küçük İskender'in anısına..." şeklindeki atıfla başlayan kitabın ilk öyküsü kitaba adını veren Aşkımız Eski Bir Roman.

Görünürde edebiyata tutkun olan Nedim Kelami beyin cinayetini, hayatındaki insanların enteresan profillerini, ilginç diye tanımlanabilecek davranış ve alışkanlıklarını anlatan; Başkomser Nevzat, bitirim komiser Ali ve naif Zeynep'in cinayeti nasıl çözdüklerinin hikayesi...
-*-
Tüm kitaplarını okuduğum severek okuduğum, yeni kitabını heyecanla beklediğim bir kaç yazardan biri Ahemt ÜMİT, Ankara kitap fuarındaki imza gününe kırık kolu ile gelen ve kitaplarını imzalamayan yazar :yerde yuvarlanarak gülmek:

#2019yılıkitaplığım

düzenlendi.
Hangisinden başlasam acaba.:)
Zülfü Lilaneli-Serenad ile Okay Tiryakioğlu - Kayıp Sır favorilerim arasında en sevdiklerim.

İhsan Oktay Anar- Puslu Kıtalar Atlası
dili ağır olsana yazarın en anlaşılır kitaplarından
Serenad favorim 🥰
Denek 375

Nikki OWEN

Koridor yayınlarından Adem UZUNLAR çevirisi ile yayınlanmış 400 sayfalık bir kitap.

Korku- Gerilim kategorisinde yayınlanan bir kitap ancak çok hissedilir bir korku ve gerilime sahip değil.

3-4 yıl kadar önce alınan ve kitaplıkta sırasını bekleyen bir kitaptı.

Konu itibariyle aslında gerçek anlamda bir korku- gerilim tadı verebilecek hatta senaryolaşsa da ne güzel olur diye düşündüren bir konu olmasına rağmen anlatım, akış örüntü biraz başarısız geldi bana. Olaylar ve zamanlar arasındaki geçiş insanı bir an da olsa düşündürüyor ne oluyordu diye.

-*-*-

Bu pasak kitabın arka kapağından;

Ben Proje'nin bir parçasıyım, bunun için eğitildim. Başarılı bir plastik cerrah olan Dr. Martinez, bir adamı öldürmekten suçlu bulunur ve hapishanede bir hücreye konulur ancak hafızası silinmiş gibidir: Cinayetin detaylarıyla ilgili hiçbir şey hatırlamamaktadır. Terapistlerle yaptığı seanslar, geçmiş bazı olayların zihninde yanıp sönmesi ve şizofreni teşhisi?Olay yerinde DNA'sı bulunduğu için suçsuzluğunu ispatlayamayan doktor, herkesten gizlediği günlüğüne aklına gelen sayıları, kodları, algoritmaları, ona kendini "normal" hissettiren her şeyi yazmaya başlar. Kim olduğu gerçeği yavaş yavaş ortaya çıktıkça, kendi zihninden başka hiçbir şeye güvenemeyeceğini anlayacaktır. Birinci ağızdan yazılmış, daha ilk sayfasından itibaren sizi beynin labirentlerinde dolaştıracak bir psikolojik gerilim.

-*-*-

Bunlarda kitap sitelerinde yazılmış bilirkişi yorumları;

"Korkunç bir durumun içine hapsolmuş, etkileyici başkarakterin ağzından anlatılan gerilim dolu ve dahice yazılmış bu kitabı bir solukta okuyacaksınız." Gilly MacMillan

"Adrenalin yüklü bu hikayeyi aklınızdan çıkaramayacaksınız." Kimberley Chambers

-*-*-

Bitirdiğim zaman kitaplığımdaki "kitaplığımda olmalı, yeniden okunmalı, okutulmalı" adını verdiğim rafta yerini almak yerine "bir okul kütüphanesi için verilecekler kolisi"nde yerini alan kitaplardan oldu. :)))
-*-*--*-
Bu kitap için de 22 Aralık 2020'de bu yorumu yapmışım
Çok heyecanlandım. Mutlaka alacağım.

Ben kitap paylaşmıyorum ama ya. Yani kitaplar kişiye özel diye düşünüyorum . Ben o kitapla hemhal olmuşum zamanımı vermişim o yüzden kütüphanemde saklıyorum.:)
Satırlarının altını çizdiğiniz kitaplarınıza talip değilim ama değerlendirme noktasında bir görüş alışverişi fena olmaz diye de düşünmüyor değilim ;)

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

İstatistikler

Konular
876
Kullanıcılar
756
Son Üye
koray4570

Geri