• Topluluk etkileşimi, güncel ilanlar, rehber içerikler ve mevzuat bilgileriyle Kamulu, kamu personeli ve adayları için özel olarak tasarlandı.

Bir mesajın bile çok şeyi değiştirebilir.

Giriş Yap  Hızlı Kayıt

Kitap Önerileri

İnsanın Anlam Arayışı- Viktor Emil Frankl​

Önce sesli kitap olarak dinlemiştim kitabı temin edemediğim için. Dinlememin üzerinden uzun bir süre geçtikten sonra nihayet edindim geçen yıl okudum.

Bi kaç gün içinde bitirilebilecek olan akıcı bir çeviriye sahip.
-*-*
Viktor Emil, kurucusu olduğu logoterapinin ilkelerini, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir toplama kampındaki deneyimleri eşliğinde anlatyıor kitabında.
Okurken, Frankl’ın tasvir ettiği toplama kampının, dünyayı daha büyük bir hapishane olarak algılamamızı sağlayacak bir metafora dönüştüğünü fark ediyor insan.
Varoluşun çetin koşullarında “anlam”ı keşfetmemize yardım edecek süreci anlatırken “İnsanı insan yapan nedir?” sorusuna da yanıt vermeye çalışıyor kitapta.

Kitaplığımın demirbaşları arasında yerini aldı.

Şimdilerde sürekli oğlumun gözünün önünde bulunduruyorum O da okusun diye ;)

düzenlendi.

İnsanın Anlam Arayışı- Viktor Emil Frankl​

Önce sesli kitap olarak dinlemiştim kitabı temin edemediğim için. Dinlememin üzerinden uzun bir süre geçtikten sonra nihayet edindim geçen yıl okudum.

Bi kaç gün içinde bitirilebilecek olan akıcı bir çeviriye sahip.
-*-*
Viktor Emil, kurucusu olduğu logoterapinin ilkelerini, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir toplama kampındaki deneyimleri eşliğinde anlatyıor kitabında.
Okurken, Frankl’ın tasvir ettiği toplama kampının, dünyayı daha büyük bir hapishane olarak algılamamızı sağlayacak bir metafora dönüştüğünü fark ediyor insan.
Varoluşun çetin koşullarında “anlam”ı keşfetmemize yardım edecek süreci anlatırken “İnsanı insan yapan nedir?” sorusuna da yanıt vermeye çalışıyor kitapta.

Kitaplığımın demirbaşları arasında yerini aldı.

Şimdilerde sürekli oğlumun gözünün önünde bulunduruyorum O da okusun diye ;)
Mükemmel bir anne önce kendisi okuyor, örnek oluyor sonrasında teşvik ediyor. :ask:

Ön yargılarım yüzünden okumadıım tek kitap İNCE MEMED . Okuyan var mı ? Herkes çok güzel diyo ama hala ikna olmuş değilim.

düzenlendi.
"Yüksel ki yerin bu yer değildir.
Dünyaya geliş hüner değildir."

Bilin bakalım
Kim yazmış hangi kitapta yazmış ?

Herkes İçin Siyer-
Muhammet Emin YILDIRIM- Bekir DEVELİ

İki kitaptan oluşan bir "herkes için siyer" serisi. İlk kitapta Mekke dönemi, 2. kitap ise Medine dönemi anlatılıyor.
Bekir DEVELİ'nin Muhammet Emin YILDIRIM ile sohbetlerinin metne dökülmüş hali.

Basit bir dille yazıya dökülmüş, anlatımı sade. Anlaşılır bir akıcılıkta.

Kitapta beni etkileyen bir kaç cümleden biri;

( İlk kitap bitmek üzere. Tamamladığımda ve 2. kitaba başladığımda güncelle yapıciiiim ;)

Herkes için Siyer kitabının iki cildini de okudum. Daha önceden bilmediğim ilginç bilgiler de vardı. Mesela putperestliğin ilk çıkışı, Mekke dışına çıktıklarında Hacerül Esved taşından bir parçayı özleyecekleri için yanlarına almalarıyla başlıyor. Sonra bu taşa şekil vermeye başlıyorlar.

Herkes için Siyer kitabının iki cildini de okudum. Daha önceden bilmediğim ilginç bilgiler de vardı. Mesela putperestliğin ilk çıkışı, Mekke dışına çıktıklarında Hacerül Esved taşından bir parçayı özleyecekleri için yanlarına almalarıyla başlıyor. Sonra bu taşa şekil vermeye başlıyorlar.
Benim de değineceğim konuları yazmışsın Lümeyam. Kelamına sağlık :*

Öne Çıkan Konular

Popüler Konular

Yeni Kaynaklar

İstatistikler

Konular
874
Kullanıcılar
754
Son Üye
Kastamonu

Geri